Kleur- en Stijladvies

fourseasons

Zo gaan we te werk

Aan de hand van kleurdoeken gaan we tijdens een kleurenanalyse samen op zoek naar jouw seizoenstype. Je kijkt zelf mee in de spiegel en ziet wat de kleuren met je gelaat doen, met welke je goed staat en met welke niet.

Eens we jouw type kennen, geef ik je nog een hoop tips voor accessoires, make-up, haarkleur, … aan de hand documentatie. Deze documentatie krijg je mee naar huis samen met een kleurenpasje van jouw seizoenstype, waarin al jouw topkleuren staan.

Tot slot bekijken we samen nogmaals jouw figuur en verhoudingen en geef ik je tips welke kledij en snit best bij je past.

Wat is de Kleur- en Stijladvies?

Dit kleur staat jou wel en mij niet, hoe komt dat?

We kennen het allemaal; de ene kleur doet je stralen, terwijl de andere je gelaat flets en dof maakt. Met de ene kleur zie je er fris uit en met de andere worden rimpeltjes geaccentueerd en zie je er vermoeid en ouder uit.

Iedereen heeft een aangeboren kleurenpalet: de kleur van je huid, haar en ogen.  Deze kleuren worden het mooist geaccentueerd wanneer ze worden aangevuld met kleuren die erbij passen. Wanneer uw huid van nature uit veel oker bevat, kies je beter voor warmere kleuren in je kledij. Mensen met meer roze in de huid zoeken beter koele kleuren uit.

De 4 seizoenstypes

Er bestaan 4 kleurgroepen waartoe jij kan behoren. Wij noemen deze de seizoenstypes:

  • twee warme groepen: het lichte, heldere lentetype en het donkere, gedempte herfsttype
  • twee koele groepen: het lichte, gedempte zomertype en het donkere, heldere wintertype