Thalassotherapie

Wat is de Thalassotherapie?

Algen zijn zeeplanten die vitaminen en mineralen uit de zee opnemen. Deze zijn voor het menselijk lichaam heel belangrijk, omdat ze allerlei lichaamsprocessen mee helpen of op gang brengen. Zo brengen ze meervocht in een te droge of oudere huid, en hebben ze een zuiverende werking bij acne. Bovendien hebben zee-algen, onder bepaalde thermische omstandigheden een stimulerend effect bij plaatselijk afslanken, hetverstevigen van de huid en het tegengaan van cellulite.

Daarnaast hebben algen ook een ontgiftende werking, waardoor ze sneller gif- en afvalstoffen uit ons lichaam afvoeren. Hierdoor gaat het lichaam er na een kuur van enkele weken fitter en stralender uitzien.

Lichaamspakking met zee-algen

Een lichaamspakking met zee-algen zorgt ervoor dat de celstofwisseling aan het werk wordt gezet zodat afvalstoffen snel afgevoerd kunnen worden. Tegelijkertijd neemt het lichaam de mineralen en vitaminen uit de zee op. Een lichaamspakking kan op het hele lichaam of delen daarvan worden aangebracht.

Deze zee-algenpakking is speciaal voor de oudere huid, bij lokale vetophopingen en weke cellulite. Deze behandeling werkt vochtafvoerend en kan op het gehele lichaam of als deelpakking worden aangebracht. Voor optimale effectiviteit adviseren wij voorafgaand aan de pakking een lichaamspeeling.